divendres, 7 de desembre del 2012

TROBADA D'ARPISTES A TERRASSA


1 i 2 de DESEMBRE de 2012

El passat cap de setmana hem celebrat la Trobada d'Arpistes a Terrassa. Per quart any consecutiu ens hem reunit professors i alumnes de tot Catalunya, de totes les edats i nivells... però aquest any la trobada ha estat especial: ens han visitat les professores italianes Gabriella Bosio (de Torino), Federica Mancini (de Novara) i Tiziana Loi (de Cagliari, a Sardenya), acompanyades de dinou dels seus alumnes. 

Hi ha hagut un total de 91 inscripcions, tot i que finalment la xifra real de participants ha estat 85 (sempre hi ha malalties o exàmens d'última hora en aquesta època de l'any!!). 

Definitivament, aquest any no cabem a la foto!


Aquesta és la procedència dels 91 inscrits:

ITÀLIA
  • Cagliari                             4
  • Novara                              5
  • Torino                              10 

 CATALUNYA
  • Amposta                            4
  • Barcelona                         26
  • Granollers                          5
  • Sabadell                             6
  • Sta. Perpètua de Mogoda  10
  • Terrassa                           21

Els nostres convidats italians tenen entre 7 i 16 anys d'edat. Els més joves (més o menys la meitat del total) han vingut amb la seva família i s'han allotjat a la residència universitària de Terrassa, molt a la vora de l'auditori. La resta han estat acollits per arpistes catalans, en diferents poblacions (Barcelona, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa).

Aquest any hem dedicat el matí de dissabte als assaigs parcials, i després hem fet tallers de percussió corporal i creació musical amb la veu. Després ha vingut el dinar i la visita a Terrassa.

Mentrestant, les 43 arpes ja són a l'auditori (amb l'ajut d'uns quants pares molt ben disposats), i reposen tranquil·les, agafant forces per la feina que els espera:


Dissabte a la tarda, després de la visita turística a Terrassa, han tingut lloc els assaig de tutti a l'auditori, i ja ha quedat tot a punt pels concerts de diumenge.

Aquest any, com els anteriors, també ens han visitat els amics de Mundimúsica Garijo, que vénen des de Madrid, i a més ha vingut un camió de la casa Salvi des d'Itàlia, carregat d'arpes. Tots dos ens han deixat arpes per a poder fer els assaigs i els concerts, i han fet una exposició en el vestíbul de l'auditori que ha tingut molts visitants. Així ha començat el diumenge:

En els concerts, com els altres anys, han actuat grups d'arpes de diferents escoles, com l'Escola de Música de l'Eixample de Barcelona:

la d'Amposta:

la de Terrassa:
i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona:

L'única actuació que hi ha hagut d'una solista ha estat la de l'Olga, alumna de l'Escola Superior de Música de Catalunya:

Tot seguit us presentem alguns vídeos que hem enregistrat durant els concerts.

Brian Boru March, anònim, interpretat pel grup d'arpistes italians, dirigits per la Gabriella Bosio:


Adagio de l'"Hivern", de Vivaldi, interpretat pel grup d'arpistes italians, dirigits per la Gabriella Bosio:

 
Siciliana, d'O. Respighi, interpretat pel grup d'arpistes italians més grans, dirigits per la Gabriella Bosio:


Coro di Zingarelle, de l'òpera "La Traviata" de G. Verdi, interpretat pel grup d'arpistes italians més grans, dirigits per la Gabriella Bosio:


Sonata en Re Major, de M. Albéniz, interpretat pel grup d'arpistes italians més grans, dirigits per la Gabriella Bosio:

 
Sant Martí del Canigó, sardana de Pau Casals arranjada per la Maria Lluïsa Ibáñez, interpretada per les professores: 


La interpretació de la sardana ha estat dedicada a la Maria Lluïsa Sánchez, arpista que compleix 90 anys en un estat envejable, i que ha consagrat la seva vida a l'arpa (ha estat arpista solista de l'Orquestra Ciutat de Barcelona des de la seva creació fins al moment en què es va jubilar, i professora de nombroses alumnes): 


I finalment, les dues peces pel gran grup d'arpes, la Danza española op. 5 núm. 5 (Andaluza), d'E. Granados, dirigida per la Maria Lluïsa Ibáñez amb l'ajut de la Gabriella:


I per tancar els concerts, el Grande Canone de F. Gatti, dirigit per la Gabriella Bosio:


TOTS ELS PARTICIPANTS GUARDEM UN GRAN RECORD D'AQUESTA TROBADA, I ESPEREM RETROBAR-NOS BEN AVIAT!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada